2012. október 25., csütörtök

ujabb koltozes a lathataron

Na, keremszepen. Hosszas kalvaria utan megvan az alberleti szerzodes, alairta szepen Mr es Mrs Smith, holnap reggel koltozunk.

Itt eleg aprolekos az ilyesfele szerzodes, van vagy hat oldalas jogi szoveg, mindenre reszletesen kiterve. Allitolag a berlok ebben az orszagban nagyon vedve vannak. Amit nem is ertek, mert pl a berbeado reszerol semmifele okmanyazonosito nincs feltuntetve a szerzodesen, csak a nev. Ugy kellett megkernem a krapekot, hogy azert azonositsa mar magat valami irattal... Allitolag ez a normalis errefele :)

A kutyusom lassan egy hete itt van kint, egy baratommal lakik a salzburgi siket otthonban, ahova hirtelen otlettol vezerelve ellatogattam. Eleg durva, egy az egyben otthont ad a sportszervezetnek, a klubnak, es egy ugynevezett siket otthonnak - van sportpalyajuk, tekepalyajuk, klubhelyiseguk, raadasul jo 25darab (ha jol ertettem) siket ember lakik a hazban viszonylag olcson, 300EUR egy 70m2-es felujitott lakas, ami rettentoen barati ar. Akivel beszelgettem srac, 3eve lakik ott, de beszeltem olyanokkal is, akik 20-25 eve ott elnek szepen nyugodtan, sorstarsakkal korulveve.

Ugyanakkor vannak eleg kulturalt vendegszobak is 14EUR per ejszaka arfekvesert, ami szinte ingyen van itt errefele [ajanlva a barataim figyelmebe:)] Pentek-szombat estenkent nagy osszejovetelek szoktak lenni a klubban, majd elnezek valamikor szepen, ugyis kezdem szokni az osztrak jelnyelvet.

Szivkuldi, a kollegaimtol:


2 megjegyzés:

  1. hát igen, nálunk a sinoszban siketnémák otthona néven is így indult 1907-ben... azóta sok minden változott, átalakult, de sógoroknál látom, még mindig az alapmodell mentén halad a dolog... bravó, de nagyon szeretnék ellátogatni salzburg gehörlosen clubotthonba!

    VálaszTörlés
  2. ezt a fentit úgy értettem ez alatt, hogy a siket otthonban laknak is a rászoruló sorstársak... nem csak intézik ügyeid...

    VálaszTörlés