2013. július 11., csütörtök

a modern kor vívmányai

Az imént hívott fel Tango-n videóhívással egy osztrák haverom. Annyit kell tudni róla, hogy 65 éves, közel 7 éves korában disszidált Vácról Ausztriába, mikor volt a nagy badabumm világháború. Persze, magyarul már nem tud semennyire, de ma meglepetésemre szépen elartikulálta hogy kettőezer egy. Elmesélte, hogy iszonyat volt neki, mikor bevonultak az oroszok, ő siketen csak kuksolt a sötét szobában, ha megszólalt, megverték, azt sem tudta hogy behugyozzon vagy beszarjon éppen félelmében. De nem is ez a lényeg, hanem hogy felhívott. És bár, majdnem lerohadt a kezem a fél órás mobilmarkolászásban, lelkesen elmondta hogy vett új mobiltelefont, Samsung Galaxy S3-ast, és taglalta, miért jobb a kettesnél, és miért nem jobb négyesnél, meg mi a különbség közte és az ájfon között. HATVANÖT éves!

Persze voltak olyan töltelék témák, hogy alszik a felesége, a kötsög muszlimok ellepték a lakóparkját, meg úgy az országot is, és nem tud velük kommunikálni, mert a hidzsábjuk által takarásban van a szájuk. Egy siketnek ez iszonyat, nem tudja leolvasni a szájáról, hogy miről vakerál íppen. Érthető, én még sosem kommunikáltam kaftánba tekert emberrel.

Csak Európában cirka negyvennégy millió muszlim él, ami önmagában elég durva szám. Ehhez hozzáadjuk azt a feltételezést (vagy realitást?), hogy a muszlimok születési arányszáma jóval magasabb. Európában egy vagy másfél között van a termékenységi arány, egyes országokban (pl. Franciaországban) ez a szám kettő felé konvergál. Namármost, a muszlimoknál ez a szám nyolc körül van. És ha most generációkra kivetítve nézzük ezt, négy iszlám ember tizenhat gyermeke alkot hatvannégy utódot, közel 30-40 év leforgása alatt. A cigányoknál is nagyjából ilyen arányokkal kell számolni, de ott figyelembe is kell venni azt a tényt, hogy egész fiatalon nekiállnak bombázni a szülészorvosokat. Az iszlámoknál is egyre divatosabb huszoniksz éves korban szülni.

Nem akarok belemerülni ebbe az elméleti síkon mozgó agymenésbe, hogy ötven év alatt mennyire fog megugrani az iszlám populáció. És itt csak Európárol beszéltem, akkor ott van még Amerika, vagy az iszlám országok.

De az biztos, hogy a keresztények lesznek kisebbségben Anno Domini 2047-ben. Kezdhetünk félni, Mekkdonász helyett McGyros meg McKebab lesz a menő.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése