2012. december 31., hétfő

BÚÉK 2013!

Eleve ordenáré baromságnak tartom az újévi fogadalmakat, bár rövidtávú célkitűzéseknek tökéletesen megfelelnek. Csak ebben az esetben érdemes az év folyamán is kreálni ilyeneket - rendkívül fontosnak tartom. A rövid-, és a hosszútávú célok határozzák meg az aktuális és a leendő életvitelünket. Szerintem. Enélkül csak sodródsz az élet óceánjában, és néha próbálod irányítani ezt a sodrást, méghozzá sikertelenül.

Szóval, baromság, nem baromság, az egyik célkitűzésem az elkövetkező évre, hogy semmi és senki nem fog kihozni a sodromból. Senki nem fogja tudni megbolygatni a lelki nyugalmamat. Egy kibaszott Zen mester leszek. Állítom, ezeket így leírni rém egyszerű. Megvalósítani korántsem. De vannak elképzeléseim, a gyakorlati alkalmazásukat illetően (úgy vélem).

Na, vissza a hétköznapi dolgokhoz. Kedves főnököm tegnap este közölte, hogy 31.-én és elsején dolgoznom kell. Méghozzá reggeltől éjfélig. Rettenetesen örültem neki. Az embernek alapvetően semmi baja a rugalmas munkavégzéssel (legalábbis nekem), de mikor szépen eltervezi a szabadnapját, aztán előtte egy nappal derült égből seggbebaszás villámcsapás, söpörheted le asztalról az egész cókmókot úgy, ahogy van.

Mindenesetre kívánok mindenkinek egy sikeres(ebb), boldog(abb) új esztendőt 2013-ra! 


(jövőre végre vége lesz ennek a 2001 óta tartó évszámuccsókétszáma-hónap-nap eszetlenségnek, utoljára a 2012-12-12-ét kellett "ünnepelni")

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése