2013. január 2., szerda

Apa, kezdődik

2013.01.01 00:00

Himnusz.
Lezajlott Áder újévi beszéde, "jelelő tolmács" segítségével.
Megszületett az első budapesti baba, 2013.01.01 00:02-én, Annának keresztelték el.

Ilyenkor keletkeznek az első dolgok. Első fővárosi és vidéki baba, első halottak, első csókok, első összebújások, első egyebek. A halottak említése kissé morbid, de például 31-én éjjel Irakban pokolgépeket robbantottak, 12 halott, 46 sebesült. Vagy hogy Bicskén halálra vertek egy férfit elsején.

Elkezdődött ez az év is.

Nagyonsok évvel ezelőtt Robi bátyám elmagyarázta, amit az újév első óráiban csinálsz, az kihatással lesz az egész évedre. Azt inkább nem taglalom, hogy akkor mire beszélt rá... Pedig rém vicces, csak kissé nem publikus a sztori. Ez valami ősi babona, hogy ne tegyünk olyasmit, amiből nem szeretnénk az elkövetkező esztendőben sokat.

Ahogy a lencsezabálás is egyfajta babona, egyél lencsét és sok pénzed lesz az újévben. Van, aki még el is pakolja magának. Az újévi fogadalmak dettóra. De az biztos, hogy nagyon sokan bizakodóan néznek az új évre. Hogy ez jobb lesz, majd most megmutatom a világnak, a főnökömnek, a szerelmemnek, többet etetem az aranyhörcsögömet, építek ötvenhat makettot, lefutom a félmaratont, és így tovább.

Bizakodjunk hát! Szeretettel üdvözlünk, 2013!

1 megjegyzés:

  1. Igen, a lencse, mikor gyerek voltam, elmaradhatatlan volt az új évben. Füstölt hússal vagy anélkül, tejföllel vagy anélkül. A babérlevél elmaradhatatlan volt. Hogy sok pénzünk lett-e a következő évben? Nem, de az ember mindig bízik valamiben.
    Újszülött? Ez is "izgalmas " volt régen. De a halál? hogy újévkor hány ember halt meg erőszak által? Ugyan????? "Az kit érdekel"? Mert az az emberiség szégyene...... erről minek is beszámolni? mint arról sem hogy nem kell ahhoz újév, hogy gyerekek halnak pl. éhen.... Mi csak azt tudjuk ha nem eszi meg a gyerek az ebédet akkor KIDOBJUK... miért? mert el vagyunk kényeztetve

    VálaszTörlés