2013. január 26., szombat

filozofikusanabolizmus

Mikor lemész a terembe, tök lelkesen szemléled a fejlődésedet, a súlyok rohamos növekedését, az izmaid gömbölyödését, magyarán multiplexben pávázol a tükör előtt. Aztán elkezded nézegetni a melletted levő szőke százhatvanas plázapicsa kinézetű csajszit, és döbbenten szemléled, hogy 80 (értsd: nyóóócvaaan) kilóval szériázik a fekvenyomópadon.Csak úgy, be cool.

Na, ilyenkor leülsz, hogy basszameg. Jó oké, nem ezen vagyok fennakadva - nyilván ezer éve szaglássza a kiccsajszi a fémszagú súlyokat -, hanem hogy a vendéglátóipar kurvája vagyok, és ennek hozománya a változó munkabeosztás, a kiszámíthatatlan erőtartalékok. Jelenleg is épphogy haza bírtam esni, és be bírtam kapcsolni a gépet, hogy aztán mindjárt mehessek vissza a szívemcsücskéért. Mit csücsök?! Az egész szívemért. Ilyenkor kissé nehéz odafigyelni a testedre, teljesen koncentrálni annak tudatában, hogy utána le kell húznod tizenx óra kemény fizikai munkát a bányában, és emellett még itthon is vannak teljesítendő kötelességeid.

De aztán eszedbe jutnak a mestered szavai: a saját fejlődésed útja nem máson múlik, csakis rajtad. Utána Muhammad Ali szavai csúsznak le a lelki szemeim előtt mintegy fényreklám szerű effekteket produkálva (lehet, a fáradtság?): "Nem az előtted álló hegy az ami megtör, hanem a kavics a cipődben". Elvégre is, Odüsszeusz is legyőzte a tartaroszi egyszemű hülyét. Igaz, nem puszta kézzel, de na. 

Úgyhogy fcuk, holnap irány a terem. És nem vagyok fáradt. Nem.

(Közben lejött a Call of Duty: Black Ops II. yeahh)

3 megjegyzés:

  1. Na akkor még.. Tesó..., adj hozzá két kisgyermeket akikkel a kőkemény meló után még játszani szeretnél, vacsora, ami szintén nem magától esik eléd, fürdetés, altatás. Miután nagy nehezen csend lesz végre már este 10 van néha, akkor ügyintézés, takarítás, maradék otthoni melók, szíved csücskével csekély időtöltés, saját fürdetésed és altatásod. Az ideális állapot, miszerint mindkét gyermeked reggelig csendben alszik sosem jön el, vagyis a következő nap kialvatlanul talál, aztán a következő.. a következő...

    VálaszTörlés
  2. Egyértelműen Te nyertél Tesó :)

    VálaszTörlés
  3. Egyértelműen Te nyertél Tesó :)

    VálaszTörlés