2013. január 16., szerda

Ember tervez, Isten végez


Elég szerencsés embernek tartom magam tulajdonképpen, de mikor a jól eltervezett vizsgaidőpontra való megfelelő időben történő eljutása meghiúsul olyan formában, hogy a hajnali 2:13-as vonatra elfelejtettek turistajegyet tervezni, és rendes csak _odaútra_ szóló jegy közel 25eFT lenne. Szóval, ilyentájt kissé kétségeim támadnak a szerencsés csillagzatomat illetően, de szerintem csak múló szélvihar lesz. Ilyenkor egy átlagmagyar sóhajt egyet, és vesz a következő menetrendszerinti vonatra természetesen retúr turistajegyet, ami cca 17eFT. A balfácán magyar még nagyobbat sóhajt, mivelhogy az említett a vonattal már nem ér oda a tanerő által meghirdetett vizsgaidőpontra.

Természetesen ezt is sóhajtva veszi tudomásul, gyorsan átutalja a nem olcsó UV díjat és konstatálja, hogy pénteken van még egy utolsó vizsgaidőpont, amire történetesen el tud menni. Mert jó előrelátóan három nap kimenőt kért a szent és sérthetetlen feletteseitől. Említenem sem kell, a stresszhányad ilyenkor az egekbe szökik. Egy vizsgaidőpont!? És ha nem sikerül? És ha Truman módra rázuhan egy műhold, oszt mégsem jut el?

Évikémmel mindketten (a két címzetes bérnigger) dolgoztunk ma 01-ig, aztán némi készülődéses otthonlét után a kóválygó-, és a feldobottság-érzetet váltogatva mentünk az ominózus vonat irányába. Ott szembesülnünk kellett azzal a ténnyel, hogy másik négy darab hímnemű egyeddel kell megosztanunk a fülke levegőjét. Mondjuk, ha négy nőnemű egyed lenne, az se sokat javított volna a helyzeten, nem is tudom minek említettem meg a nemi hovatartozásukat.

Sebaj, Ákos rohan a kalauzhoz: - Jónapotkívánok, mennyi lenne a hálókocsi különbözete? Egy árva hely sincs azon, jött a fáradt válasz. Újabb lemondó sóhaj, és az első osztály? Az csak Bécsben csatlakozik. És addig csak HÁROM darab vagonból áll az egész magyarföld felé haladó vonat, leszámítva a Bécsig közlekedő ÖBB vagonjait?! Igen, ebből egy a rendes, egy a háló, egy az étkezőkocsi. Értem. Alternatívák?

Hát, eddig az jött össze, hogy a kisszerelmem ülve durmol - derékfájással dacolva -, én meg nyomogatom a gépet és nézem az ingadozó térerőt, amit az Orange AT hálózata ad. Sebaj, még cirka három óra Bécsig, és csak 21 órája vagyok ébren, egy csomó átdolgozott és áttanult nap után. Mi bajom lehet?

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése