2013. január 9., szerda

fast and furious

Az ünnepek óta gyakorlatilag egyhuzamban dolgozunk mindketten, alig van időnk bármire is. Nálam az alig pár órás szünetek azzal szoktak telni, hogy hazarohanok kurvanagyongyorsan kutyát sétáltatni, vagy elrepülök edzeni, vásárolni, esetleg ruhát mosni, jelenleg épp takarítás volt a terítéken. Azt inkább nem ecsetelem, hogy nézett ki a lakás. Mindezidáig.

És jön a lényeg: a jól elvégzett munkát megkoronázandó, kiültem a teraszra, hogy elszívjak egy szálat, míg szárad a padló. Oszt kiderült, a hatszázötvennégy öngyújtóból egy sincs nálam, de még a lakásban sincs sehol. Jó, átmegyek a szobán nagy káromkodások közepette, újra felmosok, aztán elkezdek bekopogni a szomszédokhoz, nehogymá'. Az első rémült fejjel mondta, hogy nein nein, a második hadonászott, hogy kein kein, a harmadik egy punk csajszi volt, résnyire nyitotta ki az ajtót, de végül elhozta számomra a megváltást. Gondolom, még tart a GIS ügynökétől való félelem :) Tudniillik, a jóember heteken át kopogtatott az összes ajtón, nem is egyszer. Leellenőrizte, az adott lakó rendelkezik -e televízióval és/vagy rádióval. Ha van, adózhatsz. Ha nincs, nem. De még jobb, ha nem nyitsz ajtót. Sokan nem teszik.

A hét meglepetélése: a bankos csajszi, aki a menedzserünk vagy kapcsolattartónk vagy kicsodánk, a Sparkasse-ban, mindkettőnknek írt egy személyre szóló levelet, amiben érdeklődött a dolgok hogylétéről, hogy minden rendben van -e a folyószámlánkkal. Ilyet se pipáltam még.

Mindenesetre, épp etetem a tüdőrákot, oszt mehetek vissza a bányába, kecsáó.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése