2012. augusztus 23., csütörtök

freetime, yeah

Második szabadnapunkat töltjük Linz városában. Szétnéztünk, volt sétálás, plázapicsulás, amit akartok.

Van egy sportáruház ((Intersport), ami konkrétan öt emeletes, vannak félemeletek is. Mindegyik szinten más más műfaj, legalul a biciklis cuccok, utána a kosaras, majd a golfozó, aztán a fitness termékek, és így tovább. Engem lenyűgözött az egész, csak hát nem volt nálam jó pár ezer ájró, hogy jól elkölthessem pl egy Scott bicajra :)

A ruha-, divattermékekből van választék rendesen, átellenben az élelmiszerboltok... Pestnek az a jellegzetessége, hogy szinte minden sarkon van ABC, éjjelnappali, grúz-török-ázsiai-egyéb érdekeltségű mobiltelefonbolt. Itt? Lószaft. A közelben van két Billa, egy épülő Spar, meg kint a halál f*szában egy Aldi szerűség. Ez utóbbiban voltak magyar termékleírások is, háhá! Vettük ginseng kapszulákat, az egyik oldalán magyarul volt a termékismertető, unikum volt végre magyar szavakat olvasni.

A belvárosban a főúton megy a villamos, semmi korlát, vagy egyéb terelőeszköz, a sétálóutca közepén durrbele. Az első gondolatom az volt, Pesten ilyen körülmények között bizony negyedóránként ki kéne hívni a mentőket, mert épp a hetedik hölyegyerek szaladt spontán a villamos alá - engem is majdnem elütött egyszer, nemhiába, mádzsár nevelkedésű vagyok... Az összes tömegközlekedési busz teljesen korrekt volt, nyoma sem volt a BKV-BKK féle toldozottfoltozott-leamortizált-átfestett-büdös-nyeszlett-koszos buszoknak. Gondolom, itt azért helyi menedzsment szintjén jobban elosztják a pénzt.

Kátyúkat egyszer sem láttam, bármennyire is meresztettem a szemem! Ehhez közrejátszhatott, hogy szinte mindenhol felújítanak valamit. A felújítás alatt azt kell érteni, hogy pl, a korántsem annyira leamortizálódott macskaköveket is lecserélték. De hogy mi a fenének, amit felszedtek, az is szinte teljesen újnak nézett ki.

Minden második-harmadik robogó Vespa volt. Cuki. Az 50cc motorokon is rendszámot láttam, miközben otthon évek óta erről megy a vita, hogy rendszámosítsák vagy ne a robogókat. Viszonylag sok biciklis volt, ki is voltak építve rendesen a kerékpárutak. Ja, és majdnem mindenki segge alatt márkás bicaj volt, van itt pézz.

Épp itthon röhögünk a sonkafelvágott csomagolásán, aszongya: 100%-os garanciát adnak arra, hogy a levágott jószág Ausztriában született és nevelkedett. Igazán étvágygerjesztő.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése