2012. augusztus 31., péntek

Olümposz és a dézsa

A szlovákok változatlanul idióták. Nemhiába, a történelmüket egy SMSben is össze lehet foglalni. Na jó, nem leszek ilyen :)) Tegnap kiöntöttek a fentiek egy nagy dézsa csapadékot, és azóta is öntik.

Szétnéztünk kicsit Linzben, hátha találunk kelta vagy római erődítmény-maradványokat. Hát, nem. Nemhiába, ez egy acélváros volt, ami azóta kulturális várossá cseperedett (bár ennek nem látom nyomát). A kettő darab kultúrlátványosságot azért megnéztünk :)

A találóan régi dómnak nevezett Alter Dom, a 16. század elején épült:

Új székesegyház (Neuer Dom), a 18. sz. végén kezdték építeni a nemtudommeddig:

A Fő tér, Szentháromság-szobor:

Tipikus osztrák utcák :)


Lehet plázapicsulni is a belvárosban.

Ezt a villamost talán megkapjuk 60év múlva, a mostani Combinok helyett... :)

Az  osztrák Aldi, aminek Hofer a neve, viszont egy az egyben aldis termékeket találni. Persze, a 130Ft-os tej felejtő, egyhúsz ájró a legolcsóbb.

És végzetül a kis szépségem, aki fekete tölcséres fagyit dézsmál. Fél óra alatt összeszedtem én is a bátorságomat, hogy megkóstoljam, tök finom volt :D

2 megjegyzés:

  1. Hm hm a város mindig fel van készülve pedánsan,hogy fotózni fogják,vagy azért vannak árnyoldalak is? Fotózz le valami piszkot,mocskot is,hisz nem lehet ennyire tökéletes!:-)

    VálaszTörlés
  2. Mocskot akarsz? Google Maps-en zoomolj ra, mondjuk a Kalvaria terre :D amugy Linz tenyleg szinte zavaroan tiszta, de mas varosokra is jellemzo ez a pedans tisztasag.

    VálaszTörlés