2012. szeptember 3., hétfő

városi MQ teszt

Tegnap, míg Évi túlórázott (potom két órát), rá várva az étteremben fellapoztam a helyi újságot. Megakadt a szemem a cityguide résznél, ahol különféle kikapcsolódási lehetőséget taglaltak. Bárok, éttermek, vásárlás, hotelek, wellness, ilyenek. Kulturális rész is volt, két kőkemény lehetőséggel, és egyik természetesen a Porsche kiállítás volt :D Elmentünk oda pár napja, és hát, megnézhetsz kb tíz autókülönlegességet héthúsz eurós beugróért. Rablás, fényes nappal, a Google ingyen van.

Megakadt a szemem egy bekezdésen: gay. Külön kategóriát kaptak a meleg szórakozóhelyek is, szép színesen virítottak a bárok nevei, címei, még térképet is talál az újságlapozó delikvens. Meg kell hogy mondjam, ez eléggé szokatlan a magyar mentalitáshoz szokott agyamnak. Azt tudjuk, hogy Ausztriában hivatalos élettársi viszonyt is létesíthetnek a melegek, de szerintem nem igazán fogtam fel ezt a fajta liberalizmust.

Van egy hatalmas könyvpalota, mint nálunk Nyugati téren az Alexandra, itt Thalia a neve. Ötemeletes jóság, vagy legalábbis Évinek az volt, a magamfajta némethez nem konyító ember csak eltévedt és nézett jó hülyén - na de a liberalizmus kapcsán, találtam egy könyvet, a borítóján egy meztelen nő virította a khm, rózsáját, hát fellapoztam. Volt benne egy csomó szexuális tartalmú kép, konkrétan aktus közben fotózták le az embereket, azonos neműek is vígan szaxofonoztak a bécsi filharmonikusokat megszégyenítő módon, sőt még japán megkötözéses szadomazo finomságok is voltak.

Nyitottság ide vagy oda, én ezen enyhén szólva meghökkentem. Nemhogy eldugott helyen lett volna, hanem a bejárat közvetlen közelébe, egyenesen a bestsellerek mellé raktak ilyen erotika szektort. Erotika? Pornószektor! Nem vagyok ilyen prűd, félreértés ne essék, sőt, csak hát elég sok gyerek volt ott, ha az egyik fellapozza? Mondjuk, ha talpraesett és intelligens anyukáról van szó, egész biztosan kimagyarázza a porzó meg a bibe féle dumával. De az szerintem egy kicsit meg fogja izzasztani, hogy anyuuuu, a bácsi szájában miért van labda? És azért lóg ki a kukija, mert melege van abban a szűk bőrruhában? De azért verik ostorral, mert valami rosszat csinált?

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése