2012. szeptember 18., kedd

insomnia

Baráti jótanács: sose igyál meg több liter kólát, redbullal és kávéval fűszerezve, ha aludni akarsz az éjszaka hátralévő részében. Sose. Mondom én, aki sokadjára esik ebbe a hibába...

Ma kicsit nyakamba vettem a várost, míg nem végzett a drágám. Látnivaló az volt bőven, csak hogy a fontosabbakat említsem: Mirabell kastély, a hozzá tartozó fenomenális kert, Mozart szülőháza (aminek az aljába egy Spar-t építettek, a retkes megszentségteleníthetetlenségeskedéseitekért!),  a Mönchsberg alatt átmenő Sigmundstor -mely Ausztria legöregebb alagútja-, egy Ralph Lauren bolt (öö, ez mégsem nevezetesség). Elég sokmindent áthat Mozart és Kaiser Franz Joseph I. szelleme, meg azok a démoni lovashintók. Nu, majd töltök fel egy rakás képet.
 
Jó tudni, Adolf Hitler innen nem egészen 70 kilométernyire született, Braunau am Inn-ben. Ezt is feljegyeztem a látnivalók végeláthatatlan listájára.

Elkezdtem puhítani Évikét, hogy tavasszal ugyanmár túrabakancs, nekivágás a Keleti-Alpoknak, ami ugye itt van a szomszédban. Heves ellenreakciót váltottam ki belőle, de végülis van még egy fél évem befűzni. A téli síelés lesz a necces, ami mindjárt itt van, majd fenemód szuggerálom :)

Mai észrevétel: minden harmadik-negyedik bicikli KTM. Van itt pénz, vagy csak valami népi szokás lehet errefelé, mint ahogy elég sok pasas mászkál alpesi népviseletes pásztorsortban, sőt némelyek zakóval párosítják.

1 megjegyzés:

  1. Hát igen Salzburgban van az Alpok egyik része/alja, biztos pazar a látvány jobb helyről.
    Hitler... hát igen az emlegetett szamár, merthogy tegnap-tegnapelőtt olvasom Horthy Miklós emlékiratait, büszke arra h többször szembeszegült Hitler akaratával, ugyanis sokszor találkoztak személyesen, németek úgy szállták meg hazánkat 1944. március 19-én, hogy előtte 1 nappal az osztrák, bocs 1938-as Anschluss óta már németországi Klessheimbe hívták Horthy-t megbeszélésre... Mindegy, ez Salzburg, hokisai pl. minap elverték Alba Volánt 9-1-re a közös ligában, ez a legfrissebb hír a városról, most meg az Ákom öccsém jelenlegi tartózkodási helye... További szép napot! Robi

    VálaszTörlés